BOOKS & THOUGHTS

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

In urmatoarele randuri, voi impartasi cu voi ce carti mi-au placut in 2016. Am creat un Top 10 cu cele mai bune carti citite. 

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

Cui nu ii plac cartile?! E o intrebare retorica, dar totusi, sunt unele persoane carora nu le place sa citeasca. Cat de multe pierd, asa-i? Eu nu-mi mai pot imagina viata fara carti, fac parte din viata mea pentru totdeauna. Am inceput sa citesc si sa iubesc cartile doar in primul an de facultate, dar de atunci citesc si nu ma mai opresc.


Daca iubiti cartile, trebuie neaparat sa va faceti un cont pe Goodreads, acel site minunat unde adaugi carti pe care le-ai citit, pe care vrei sa le citesti, interactionezi cu alti iubitori de lectura, participi la Reading Challenge si multe altele.

Anul trecut a fost primul an in care am participat la Goodreads Reading Challenge. Puteti vedea ce carti citesc si imi plac aici. Din pacate, in 2016 nu am citit toate cartile pe care mi le-am propus, dar totusi, am o lista cu carti care mi-au placut.

Cred ca vi se intampla si voua sa cumparati multe carti, sa nu apucati sa le cititi, dar sa mai cumparati si altele. Vi se pare cunoscut scenariul? Mie mi se pare mult prea cunoscut.

De aceaa, am hotarat ca 6 luni sa nu mai cumpar carti, ci sa citesc doar ce am in biblioteca personala. Adaugand carti pe care vreau sa le citesc pe Goodreads, am observat ca am mult prea multe carti necitite in biblioteca, de aceea trebuie sa ma pun serios pe treaba.  🙂

Voi reveni cu lista cartilor care mi-au placut in 2017. Cartile din acest top nu sunt publicate in 2016, ci sunt carti pe care le-am citit in 2016 si le iubesc.

1. TENDING ROSES – LISA WINGATE

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

Cartea aceasta mi-a placut tare mult. Vorbeste despre iubire, acceptare, iertare, familie, Dumnezeu. O recomand cu caldura.

2. REDEEMING LOVE – FRANCINE RIVERS

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

Cat de minunata a fost aceasta carte. Ne vom intalni cu Angel, o fetita care a fost vanduta pentru a se prostitua. O poveste trista, dar plina de speranta. Trebuie sa ii dati o sansa acestei minunate carti.

3. THE ATONEMENT CHILD – FRANCINE RIVERS

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

Ati observat deja ca imi place Francine Rivers, nu? Asa e. Are un stil inconfundabil, care te face sa nu te opresti din citit, pentru ca te absoarbe cu totul.

Cartea aceasta este una trista, dar nu in totalitate. Viata Dynei Carey este complet zdruncinata de o tragica intamplare. A fost violata. Viata ei s-a schimbat complet incercand sa accepte ce i s-a intamplat. Nu e o carte usoara, pentru ca nu e un subiect usor. Francine Rivers e de admirat pentru ca a scris o carte care are un subiect atat de controversat si nu s-a dat in spate prin a-si sustine punctul de vedere.

4. ME BEFORE YOU – JOJO MOYES

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

Am sentimente destul de amestecate in legatura cu aceasta carte. Mi-a placut mult dar au fost si multe parti care nu mi-au placut. Va las pe voi sa va formati singuri parerea despre carte.

5. UNDAUNTED – JOSH McDOWELL

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

O, ce carte minunata! In ea puteti citi despre viata autorului, despre trista lui copilarie, dar cum Dumnezeu a lucrat in viata lui si l-a transformat in ceea ce este el in prezent.

6. A THOUSAND SPLENDID SUNS – KHALED HOSSEINI

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

Dintre toate cartile pe care le-am citit in 2016, aceasta cu siguranta este preferata mea. Este trista (pregatiti servetelele!), dar, totodata, are o doza mare de speranta. Este cu adevarat o carte deosebita.

7. 100 PRISON MEDITATIONS – RICHARD WURMBRAND

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

Aceasta carte si toate cartile lui sunt deosebite. Sunt nascute din suferinta si nestavilita lui credinta in Dumnezeu.

8. SET-APART MOTHERHOOD – LESLIE LUDY

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

De la Leslie Ludy am mai citit doua carti extraordinare, carti care m-au inspirat. Mi-a creat o deosebita placere sa citesc o carte de la ea si din ipostaza ei de mamica. Cu siguranta am avut multe de invatat.

9. THE POWER OF ONE – BRYCE COURTENAY

Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

O alta carte deosebita. O carte care condamna rasismul si ne arata prin ce trece micul Peekay in scoala la care este elev in Africa de Sud.

10. LA CASA DE LAS HERMANAS – CHARLOTTE LINK
Top 10 Cele Mai Bune Carti Citite in 2016

Ultima carte in topul cartilor care mi-au placut in 2016, este aceasta. Cea care mi-a placut cel mai mult e A thousand splendid suns iar pe locul doi, e aceasta. A fost pur si simplu minunata. Barbara si Ralph Amberg au decis sa petreaca Craciunul in Westhill House, o casa impunatoare in Yorkshire, pentru a-si reimprospata casnicia. Dar planurile nu se implinesc intotdeauna.

Acesta este topul cartilor care mi-au placut in 2016. Voi reveni si cu cele din 2017. Anul acesta am citit mai multe carti care mi-au placut, de aceea poate voi face un top 20.  🙂

Voi ce carti ati citit si iubit in 2016?

*daca veti achizitiona vreo carte din aceasta lista, eu voi primi un mic procentaj, dar voi veti plati acelasi pret.

Leave a Reply:

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: